Verdens bedste glutenfri og mælkefri rugbrød
Hvis du har hang til rugbrød og hverken kan tåle gluten, hvede, mælk eller blot laktose, så er det her brød det tætteste, man kommer på et almindeligt rugbrød…eller den påstand tør vi godt vove. Det virker omstændeligt, lige når du læser det, men giv det en chance, det er egentlig meget simpelt når først du kommer i gang.
God fornøjelse

Opskrift på glutenfri og mælkefri rugbrød
300 g groft rismel
150 g glutenfrit havregryn (boghvedeflager, risflager kan også bruges)
150 g majsmel (boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, quinoamel osv.)
100 g hørfrø
150 g solsikkkekerner
125 g boghvedekerner
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
3 tsk salt (hvis du bruger Himalaya salt så tilsæt lidt mere)
20 g glutenfrit bagepulver svarende til 2 spsk
10 svesker uden sten
4 spsk raps eller olivenolie
13 dl. Vand
2 spsk fiber HUSK (Læs her om forskellen på HUSK og fiberHusk)
Køb varerne her på helsebixen.dk. Det gør vi, fordi de har et stort udvalg i både økologiske og ikke-økologiske varer samt gratis fragt og hurtig ekspedition.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150 grader varmluft
Smør 2 rugbrødsforme af 1,5 liter størrelse (Vi bruger økologisk koldpresset kokosolie, læs her hvorfor)
Blend svesker med 3 dl. Vand, så de er helt opløst (stavblender er fint, og husk lige det skal være uden sten)
Opløs fiberHUSK i en anden skål i resten af vandet, pisk evt. med en gaffel for at det opløser sig. Lad det stå og gelere. Det skal blive sådan en slimklump.
Bland de tørre ingredienser sammen
Bland sveskevand med fiberHUSK vand, tilsæt olie, rør godt rundt
Tilsæt de tørre ingredienser, rør godt rundt
Kom i forme og ind i ovnen med det samme, da der er bagepulver i, som virker lige så snart, der kommer væde til det.
3 timer i ovnen ved 150 grader varmluft
Tages ud, pakkes ind et fugtigt klæde, lad det stå indpakket på risten indtil det er koldt.
Kom herefter i en pose hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne i bunden. Opbevares på køl.
Du kan godt fryse det, men jeg synes det bliver en smule melet af det. Holder sig bedst på køl et godt stykke tid.
Tips
Vi laver altid en stor portion af de tørre ingredienser klar ad gangen, som pakkes i poser a´1 brød, så vi ikke skal hive alle ingredienser frem, hver gang vi skal lave brød. Så har vi måske 10 poser liggende med de tørre ingredienser.
Vi er stor fan af de her Bageforme, de kan tåle varmen og den bliver lige fordelt så brødet nærmest hopper ud af formen efter bagning.
Vi handler stort set alle vores varer på helsebixen.dk. Det gør vi, fordi de har et stort udvalg i både økologiske og ikke-økologiske varer samt gratis fragt og hurtig ekspedition.
Printervenlig version af glutenfri og mælkefrit rugbrød.
Hva er hørfrø? Kan jeg erstatte rismel med et annet mel f.eks. jyttemel eller bokhvete?
Hej Britta. Hørfrø er små brune/gule frø, du kan bare erstatte dem med solsikke og græskar hvis du ikke har dem. Rismel kan erstattes med alle andre glutenfri sorter som boghvede, majsmel, havregryn, Havremel, Sorghum, teff, hirse, osv pas på med for meget boghvede, det har en kraftig smag
Hej
Måske I kan hjælpe med opskrift på kernefrit glutenfri rugbrød, vi savner rugbrød men med div tarmsygdomme tåles div frø, korn og kerner ikke 🍀Susanne