Nakkefilet stegt i ovn med sprøde kartofler og nem salat
En nakkefilet, nakkesteg eller nakkekam går man aldrig galt i byen med. Sådan en lækker steg kan bruges både til hverdag og fest. Og så passer den fuldkommen sig selv i ovnen. Det bedste er at lade den stege ved lavere varme og lidt længere tid, så fedtlaget drypper og smelter langsomt ned i kødet. Dét er nemlig hele hemmeligheden for at få en mør og saftig steg at sætte tænderne i.
Opskrift på nakkefilet stegt i ovn
- nakkefilet 1,5 kg
- timian
- salt og peber
- rodfrugter, hvad du lige har inden for rækkevidde
Bruger du stegeso, så læg den i koldt vand (begge dele) i 30 min, inden du bruger den. Du kan også sagtens bruge et almindeligt fad, hvis du ikke har en stegeso.
Læg rodfrugter i bunden af fadet. Gnid nakkefilet ind i salt og peber og timian. Du kan evt. tilsætte lidt vand med bouillon i bunden af fadet, hvis du gerne vil lave sovs af væden, der bliver tilbage under stegen.
Læg nakkestegen oven på rodfrugterne, læg låg på.
Sæt den i en kold ovn på 180 grader. Den skal have omkring 2 timer.
Brug stegetermometer, og tjek at den er omkring 70 grader, inden du tager den ud. Mål flere steder, da fedtkanten i kødet er meget varmere end kødet.
Opskrift på nemme ovnkartofler
Skræl kartofler, skær dem ud i både, kom dem i en stor pose, tilsæt oliven eller rapsolie, og de krydderier du godt kan lide.
Vi er fan af hvidløgspulver, paprika, salt og peber. Fordel olie og krydderier godt på kartoflerne. Læg kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
Læg kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stege i ovnen i 30-40 min på 190 grader
Opskrift på nem og lækker salat
- frisk spinat
- gulerødder
- blomkål
Skyl det hele grundigt og lad spinat tørre godt, inden den blandes med det øvrige. Lav små blomkålsbuketter og riv gulerødder. Bland det hele sammen.
Tilsæt en dressing med citron og salt og peber. Hæld det over salaten.
Udskriftvenlig version af opskriften
Værsgo og velbekomme.