Medicin og ADHD – pillepas til Thailand
Medicin og ADHD – pillepas til Thailand er vigtigt at sætte sig ind i og have helt styr på, inden du rejser. Der er meget strenge regler omkring indførsel af medicin til Thailand, og især hvis medicinen er kategoriseret som narkotika. Så her får du en nem og overskuelig oversigt for, hvad du skal gøre for at få din eller dit barns medicin med til Thailand.
Er du i tvivl om du skal have attest med på din ADHD medicin, så kan du tjekke det af her på medicinlisten Thailand.
Det er ikke navnet på din medicin, du skal tjekke, men derimod indholdsstoffet. Eksempelvis hedder noget ADHD medicin Medikinet eller Ritalin men indholdsstoffet er methylphenidate. Og det du skal søge på. Ellers spørger du blot din læge, hvis du er i tvivl.

Medicin og ADHD – pillepas til Thailand
1. Medicin attest fra egen læge
Din egen læge eller psykiater skal skrive en medicinattest på ENGELSK.
Her skal der stå:
– Navn, fødselsdato og pasnummer.
– Hvilke datoer du rejser.
– Din diagnose eller hvad du behandles for.
– Hvilken medicin, styrke og dosis.
– Hvor meget du skal tage pr. dag.
Kort sagt, man skal kunne klart og tydeligt se, hvor meget medicin du har tilladelse til at medbringe. Og ja du må gerne tage en smule ekstra med til et par dage. Du må max medbringe til 30 dage, også selvom din ferie er længere end 30 dage.
Det koster omkring 250 kroner at få denne attest fra din læge.
2. Legalisering af medicinsk attest
Udenrigsministeriet skal godkende dokumentet. De skal godkende, at din læge har ret til at praktisere og dermed udstede medicinattesten, og at den er original og lovlig udstedt. Lige som apoteket godkender medicin/ pillepas til Schengen lande, så skal du have godkendt ADHD medicin attesten.
Gå ind på UVMs webshop, hvor du bestiller og betaler en legalisering. Pris 200 kr.
Herefter sender du det originale dokument med kopi af din kvittering/følgeseddel fra nettet samt en svarkurvert til Legaliseringskontoret. Adresse står på webkvittering.
På svarkuverten skriver du dit navn og adresse og sætter quickporto på til 29 kr. eller anbefalet porto på 120 kr. Det skal afleveres på et postkontor.
Husk at beregne hvor lang tid det tager med posten frem og tilbage, og 5 arbejdsdage til at processe dokumentet. Læs mere detaljeret hvad du skal gøre omkring porto, hvis du er i tvivl eller hvis du vil aflevere det personligt.
3. Godkendelse af medicin-attest til Thailand
Når du får dit legaliserede dokument retur fra Legaliseringskontoret, så skal du forbi den Thailandske Ambassade. For nu skal de også legalisere at det dokument du har fået godkendt af den danske stat, er god nok.
Kan du ikke komme forbi i deres åbningstider for legalisering kl. 13-15.30 i Hellerup, så skal du sende dine dokumenter. Overvej om du tør sende det uden anbefalet post til 120 kr. hver vej, eller om du blot sender med quickpost til 29 kr. hver vej
Vedlæg følgende til den Thailandske Ambassade
– originalt legaliseret dokument
– kopi af originalen
– 120 kr. kontant
– returkuvert med dit navn/adresse og frankeret som enten anbefalet 120 kr. eller quick 29 kr.
– udfyldt skema vedlægges. Du kan downloade her http://thaiembassy.dk/wp-content/uploads/legalise.pdf
Regn med at der i højsæsonen er ekstra travlt så der kan godt gå 5 arbejdsdage, i lavsæson 3.
De er ret svære at komme i kontakt med på telefon og mail, husk de kun taler engelsk.
4. Medicin-attest til Thailand klar
Når du har modtaget medicinattesten fra den thailandske ambassade, så skal du blot sørge for at have din medicin i original emballage med navn på, og opbevare medicin og attesten i din håndtaske.
Måske det er en god ide at tage et billede af attesten, og lægge den online/skyen, så du altid kan få fat i den.
Du skal ikke oplyse om medicinen eller gå et bestemt sted hen, når du ankommer til Thailand. Du går blot igennem immigrationen som alle andre, og så er du ellers bare klar til at læne dig tilbage og nyde ferien.
Rigtig god ferie til Thailand!
Mangler du inspiration til Thailand, så kan du læse mere her om fantastiske, skønne Thailand.
Kilde:
http://thaiembassy.dk/taking-medicines-thailand/
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/