Iskaffe mælkefri og laktosefri
Når nu man ikke er kaffedrikker, men bare gerne vil lære at drikke kaffe, så er det her en rigtig god iskaffe at øve sig på. Og den er specielt ekstra lækker at nyde, når sommeren er varm, og så er den nem og hurtig at lave.
Opskrift til 2 glas iskaffe
- 1/2 dl kaffe (1 tsk. instant kaffe udrørt i 1/2 dl kogende vand). Hvis du vil have stærkere kaffesmag, så brug 2 tsk. til 1/2 dl kogende vand. Du kan også sagtens bruge en rest kold stærk kaffe.
- 3 tsk. vaniliesirup
- 3 tsk. karamelsirup
- 2 dl soya mælk eller anden plantebaseret mælk. Vi synes ikke rismælk giver en god smag, men derimod soya og havremælk har en god blød smag. Du kan selvfølgelig også bruge almindelig komælk, hvis du ikke har problemer med at tåle dette.
- 2 håndfulde isterninger. Det nemmeste er at bruge knuste isterninger, hvis du kan skaffe dem. Ellers blot almindelige isterninger.
Fremgangsmåde
- Rør vand og kaffepulver sammen, lad det køle ned eller læg en isterning i, så køler det hurtigt ned.
- Kom det i en blender med resten af ingredienserne.
- Smag det til, måske det mangler enten vanilje- eller karamelsmag.
Rigtig god fornøjelse.
Har du gode ideer eller måder at lave en anden iskaffe på, så skriv gerne i kommentarfeltet.
Nice