Glutenfri cookies – småkager med chokolade stykker.
Det er ikke altid så nemt at få glutenfri småkager til at smage som almindelige småkager. De mangler ofte sprødhed og smag. Men de her småkager er helt fantastiske, de minder rigtig meget om dem, man kan købe på Starbucks Café.
De er nemme at lave, og dejen kan sagtens fryses ned i små portioner, så man lige kan tage dem op af fryseren, hvis lækkersulten skulle melde sig, eller hvis der kommer uventede gæster på besøg. En del med cøliaki, tåler ikke havremel men mange kan godt den glutenfrie havremel. Du kan sagtens prøve at bruge andre naturlige glutenfri melsorter.
Vil du have et finere udtryk, er fint rismel en god mulighed.
Opskrift på glutenfri cookies – småkager 20 stk
- 6 g Himalayasalt (almindelig fint salt kan også bruges)
- 250 g blødt smør ( køb laktosefri, hvis du ikke tåler laktosen eller spis laktosepille)
- 300 g rørsukker
- 2 æg
- 6 g glutenfri bagepulver (her kan du læse om forskellen på bagepulver og natron)
- 340 g glutenfri havremel (læs om havre og glutenfri havre her)
- 160-200 g mørk chokolade. Tjek chokoladen er 70% eller derover, for så plejer der ikke at være mælk i.
Tjek også vores andre glutenfri rugbrød og boller på hverdagensalmindeligheder.dk
Ælt/ pisk det bløde smør med sukker og salt. Det skal blive til en ensartet masse. Det nemmeste er at bruge fingrene, men det er ikke alle, der kan lide at røre ved det, og så må du bruge en elpisker.
Tilsæt ægget og få det rørt godt igennem.
Bland havremel med bagepulver og pisk/ rør det i blandingen.
Hak chokoladen i grove stykker og rør/ælt det i dejen.
Kom dejen på køl og lad den sætte sig i 20-30 min
Tænd ovnen på 170 grader.
Lav ens kugler af dejen på 60 gram. Frys ned, hvis du ikke skal bruge dem alle nu.
Placer kugler på bagepapir på en bageplade.
Tryk dem flade, med ens højde. Ca. det der svarer til 3-4 mm. Hvis de bliver for høje bliver de ikke så sprøde men så giver du dem bare noget mere.
Bag dem i ca. 12-14 min. De skal være gyldenbrune i kanten.
Tag dem ud og lad dem køle. Det er først, når de har kølet af, de bliver helt sprøde. Har du lavet dem lidt for tykke, vil du opdage, at de ikke er sprøde hele vejen igennem.
Printvenlig version af vores Glutenfri cookies opskrift
Har du nogle spørgsmål eller tips og tricks til os, så skriv endelig.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse.